Adviseren van het bestuur van stichting Dommelhuis Son

De voormalige Sint-Petrus Bandenkerk wordt verbouwd tot een multifunctioneel dorpshuis in Son en Breugel, een plek waar van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat wat te doen is. Het gebouw krijgt een moderne uitstraling, maar veel blijft ook behouden, zoals het kenmerkende metselwerk aan de buitenkant.

Projectdatum 17 januari 2022 - heden
Functie Adviseur
Opdrachtgever Gemeente Son en Breugel en stichting Het Vestzaktheater Son

Er komt een bibliotheek op de begane grond met een grote leestafel. Midden in het gebouw komt een grote houten trap, met een zitgedeelte voor lezingen. Op diezelfde verdieping: een grote theaterzaal, foyer en een bar. Verder komen er repetitieruimtes en opslagplaatsen voor de harmonie en krijgt lokale omroep S&B vaste studioruimten in het dorpshuis. 

Het kerkgebouw in Son en de komst van het nieuwe dorpshuis hebben al een lange geschiedenis. De kerk dreigde plaats te moeten maken voor nieuwbouw. Maar na de gemeenteraadsverkiezingen veranderden die plannen rigoureus.

Wethouder Boersma is blij: ,,De geschiedenis van een dorp kan je aan zijn gebouwen zien. Dit dorpshuis wordt een impuls voor de vitaliteit van onze gemeenschap. We kunnen er jaren mee vooruit.’’

Antonis & Partners is een onafhankelijk organisatie adviesbureau wat gespecialiseerd is in het begeleiden van besturen van gemeenschapshuizen en culturele centra inzake het beheer van accommodaties.

De gemeente heeft ons verzocht om het bestuur van stichting Het Vestzaktheater (stichting Dommelhuis) Son - die  verantwoordelijk is voor het beheer van het Dommelhuis - de komende periode te ondersteunen.