Verenigingen onderzoeken mogelijke intrek bij Ontmoetingscentrum in Beek en Donk

Publicatiedatum: woensdag 25 januari 2023
De gemeente Laarbeek is momenteel bezig om te kijken hoe het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk verduurzaamt kan worden. Daarvoor worden gesprekken gevoerd met de huidige gebruikers en Stichting Dorpshuizen Laarbeek, die zorgt voor exploitatie van het Ontmoetingscentrum.

Opmerkelijk is dat ook rollerclub De Oude Molen, tafeltennisvereniging Een en Twintig en koninklijke harmonie O&U aangesloten zijn bij deze plekken. De drie verenigingen zien de nieuwe plannen als een interessant alternatief voor hun huidige, verouderde locaties. De Rollerclub en de tafeltennisvereniging maken nu gebruik van hun hallen verderop aan de Otterweg en de harmonie is eigenaar van Muziekcentrum Het Anker.

De gesprekken zijn in eerste instantie verkennend. De verenigingen hebben aangegeven dat meepraten nog geen definitieve keuze is voor een verhuizing. De gemeente heeft met hen afgesproken dat als het uiteindelijk concept van het vernieuwde Ontmoetingscentrum niet bij de vereniging past zij de vrijheid hebben om te kiezen voor het op eigen kracht verder gaan in hun huidige huisvesting.

Wethouder Monika Slaets: “Vanuit verduurzaming hebben zij interesse getoond. De gesprekken lopen nu. Het is straks aan hen om te bepalen of het voldoende is om hun eigen locatie los te laten. Daarna is alles wat betreft het Ontmoetingscentrum mogelijk. Dit jaar moet daar een besluit over komen.”

 

Bron: De Mooilaarbeekkrant

Verenigingen onderzoeken mogelijke intrek bij Ontmoetingscentrum in Beek en Donk
Antonis & Partners is een onafhankelijk adviesbureau wat gespecialiseerd is in het begeleiden van beheerders en besturen van gemeenschapshuizen en culturele centra.