Stichting Dorpshuis Hart van Spoordonk is bezig om een ontmoetingsplek te creëren voor en door inwoners van Spoordonk.

Publicatiedatum: zaterdag 26 september 2020
Antonis & Partners zal in opdracht van het bestuur als procesbegeleider de werkgroepen ondersteunen, de activiteiten coördineren en de voortgang bewaken. Vooral om onze expertise welke wij door de jarenlange ervaring in het bouwen en verbouwen van gemeenschapsaccommodaties hebben opgedaan, is door het stichtingsbestuur gekozen voor onze ondersteuning.

Stichting Dorpshuis Hart van Spoordonk is bezig om een ontmoetingsplek te creëren voor en door inwoners van Spoordonk. De Bernadette Stichting die als vastgoedstichting formeel eigenaar is van de kerk en de nieuwe gymzaal is bezig om de kerk om te bouwen naar een Dorpshuis en tegelijk is men bezig om daarnaast een nieuwe gymzaal te bouwen.

Het Dorpshuis en de gymzaal biedt ruimte aan sociaal, culturele, maatschappelijke en sportieve activiteiten binnen Spoordonk.

De Stichting Dorpshuis Hart van Spoordonk gaat beide accommodaties exploiteren.

Aangezien op korte termijn de bouw van het Dorpshuis zal worden opgeleverd is het zaak om het verbouwingsproces zo effectief en efficiënt mogelijk te laten verlopen. De gymzaal zal begin 2021 opgeleverd worden.

Bij de verbouwing van de kerk naar een Dorpshuis en de nieuwbouw van de gymzaal in Spoordonk zijn meerdere partijen betrokken, al deze partijen hebben bij deze verbouwingen hun eigen inbreng.

Dorpsvereniging Hart van Spoordonk

  • Is de verbinding tussen alle inwoners en verenigingen in Spoordonk
  • Is het leefbaarheidsnetwerk voor Spoordonk

Bernadette Stichting Spoordonk

  • Is de vastgoedstichting binnen Hart van Spoordonk
  • Is formeel eigenaar van de gebouwen

Dorpshuis Hart van Spoordonk

  • Is verantwoordelijk voor de (gehele) exploitatie van kerk en gymzaal
Stichting Dorpshuis Hart van Spoordonk is bezig om een ontmoetingsplek te creëren voor en door inwoners van Spoordonk.