Overname Vierbinden om juridische redenen maand uitgesteld

Publicatiedatum: zaterdag 14 maart 2020
De overname van de taken van Vierbinden door de LEV Groep en Stichting Dorpshuizen Laarbeek zullen officieel pas per eind april ingaan. De bedoeling is wel dat vanaf de beoogde overnamedatum van 1 april alle taken al gedaan zullen worden door de LEV Groep en de stichting die de dorpshuizen gaat beheren, zo is de verwachting van het college.

Zoals bekend gaat welzijnsorganisatie Vierbinden ophouden te bestaan. Alle welzijnstaken gaan naar de LEV Groep en het beheer van de dorpshuizen naar de nieuwe stichting.

De overname zou vanaf 1 april moeten ingaan. De gemeente besloot hier vorig jaar toe omdat het de taken van Vierbinden onder wil brengen bij een grotere, robuustere organisatie. Door alle inhoudelijke veranderingen die zich voordoen in het sociaal domein stelde de gemeente zich vorig jaar de vraag op welke wijze het welzijnswerk en het beheer van de gemeenschapshuizen in de toekomst het best geborgd zijn.

In die zoektocht kwam de gemeente uit bij de LEV Groep. Een burgerinitiatief om de exploitatie van de dorpshuizen in eigen beheer te doen, kreeg de steun van een meerderheid van de raad. De splitsing van die taken zorgt nu voor een vertraging van de officiƫle overname van Vierbinden, zo laat de gemeente weten.

De acte van splitsing moet namelijk een maand ter inzage worden gelegd bij de notaris. Daarvoor moeten financiƫle gegevens uit de jaarrekening 2019 van Vierbinden beschikbaar zijn. Dat zijn deze op dit moment nog niet. De verwachting is dat de acte snel ter inzage gelegd kan worden en dat dan eind april de splitsing van de taken van Vierbinden ook juridisch is geregeld.

In de tussentijd, vanaf 1 april dus, zullen zowel de welzijnstaken door de LEV Groep als het beheer van de dorpshuizen door de stichting wel overgenomen worden, zo verzekerd de gemeente.

Bron: De MooiLaarbeekKrant

Overname Vierbinden om juridische redenen maand uitgesteld
Antonis & Partners is een onafhankelijk adviesbureau wat gespecialiseerd in het begeleiden van besturen van gemeenschapshuizen en culturele centra inzake het beheer en ondersteunen gemeenten bij de opzet van multifunctionele accommodaties.