Beheer Ontmoetingscentrum Beek en Donk.

Door de gemeente Laarbeek is aan stichting Dorpshuis Lieshout verzocht om naast het beheer van het Dorpshuis in Lieshout ook het "oude gedeelte" van het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk over te nemen. Het daarnaast gelegen "nieuwe gedeelte" wordt op dat moment nog beheerd door de Katholieke Bond van Ouderen van Beek en Donk. Zij exploiteren daar ook de bar en maken gebruik van de daarbij behorende bedrijfskeuken.

Projectdatum 1 oktober 1998 - 31 december 2015
Functie Overname beheer van het Ontmoetingscentrum
Opdrachtgever Gemeente Laarbeek

Op verzoek van de gemeente Laarbeek is door stichting Gemeenschapshuizen Laarbeek het beheer overgenomen van de welzijnsinstelling die tot 1998 het Ontmoetingscentrum in beheer had.

Tegelijk is met de gemeente afgesproken dat bij deze overname ook binnen enkele jaren het Ontmoetingscentrum grondig verbouwd moest worden omdat het gebouw zeker niet meer voldeed aan de gestelde eisen.

In de Ontmoetingsruimte was bijna geen daglicht voorhanden omdat de ramen hoog tegen het plafond waren aangebracht. In het kantoor van de beheerder was zelfs helemaal geen daglicht aanwezig. De akoestiek van de grote zaal was onvoldoende waardoor de harmonie helaas vertrokken was en elders een eigen ruimte gingen exploiteren.

Zoals afgesproken is men 2001 aangevangen met de grote verbouwing van het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk.

De volgende zaken zijn daarbij aangepast:

  • er is een nieuwe Ontmoetingsruimte aangebouwd met een grote glazen pui waardoor voldoende daglicht binnen kwam;
  • de voormalige Ontmoetingsruimte is bij de Rabozaal getrokken;
  • er is een nieuwe regieruimte aan de Rabozaal aangebouwd;
  • de bar uit de ruimte van de KBO is verwijderd waarna de zaal verder is aangepast om als grote vergaderruimtes te kunnen verhuren;
  • de voormalige bedrijfskeuken is verwijderd, de ruimte is omgebouwd als radiostudio voor plaatselijke omroep (Omroep Kontakt);
  • de grote zaal achter is in gebruik genomen door Sportschool Laarbeek;
  • de oude ruimtes zijn volledig verbouwd en aangepast aan de huidige eisen en dienen nu als nieuwe vergaderruimten  

Op 16 februari 2002 is het verbouwde Ontmoetingscentrum officieel geopend en in gebruik genomen.